Vés al contingut
Publicacions |
28 jul. 2023

Desenvolupen un dispositiu en paper per al diagnòstic ràpid de malalties pulmonars

Un equip de l'IMB-CNM-CSIC ha coordinat el disseny d’un instrument que combina microfluídica en paper i transducció electroquímica. Detecta de manera fàcil i ràpida la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), tercera causa de mortalitat en el món, i la seva versatilitat permet la seva aplicació a la detecció d’uns altres biomarcadores diana, com per exemple seqüències específiques de l'ARN del virus SARS-CoV-2.

Publicacions |
06 març 2023

Nanocàpsules amb control remot per amplificar localment l'efecte de les quimioteràpies

Un grup internacional, amb col·laboració de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona del CSIC (IMB-CNM-CSIC), participa en el desenvolupament de nanoteràpies contra el càncer mitjançant nanocàpsules controlades externament. Els primers resultats de nanocàpsules magnetoplasmòniques de ferro per combatre tumors s'han donat a la fase preclínica en ratolins.

Publicacions |
27 febr. 2023

Nou mètode per detectar virus d’ARN com el SARS-CoV-2

Equips de la UB, l’IQAC-CSIC, l’IMB-CNM-CSIC i l’INMA (CSIC-UNIZAR) dissenyen un mètode per detectar l’ARN viral. La metodologia és efectiva i resulta més ràpida que la prova PCR. També es pot aplicar per identificar altres patògens virals que causen greus malalties en la població.

Publicacions |
27 jul. 2022

El CSIC participa en el desenvolupament d'una nova generació de plaques d'inducció més robustes i fiables

El CSIC col·labora en el projecte europeu iRel40, juntament amb BSHE, Politecnico di Milano, Fraunhofer i Infineon, entre d'altres, per desenvolupar una nova generació de plaques d’inducció més fiables i robustes. L'IMB-CNM-CSIC s'encarrega de millorar els tests de qualificació dels dispositius de potència i de determinar per què es produeixen esdeveniments destructius. També es busca la millora dels protocols en la valoració de components per a electrònica de potència i millorar-ne la vida útil.

Subscriu-te a Publicacions |