Vés al contingut
Projectes |
06 març 2024

Contribució de l'IMB-CNM al Workshop sobre Teràpia de Protons a València

A la fi de febrer es va celebrar a València el "Workshop on Technologies & Applied Research at the Future Valencian Proton-Therapy Facility". Va reunir els principals agents i grups de recerca implicats en la recerca de la teràpia de protons a Espanya i Europa. Consuelo Guardiola, investigadora de l'IMB-CNM, va ser membre del Comitè Organitzador liderant la contribució de l'institut a les sessions.

Projectes |
11 març 2024

Un projecte europeu treballarà en el desenvolupament de xarxes sense fils de sensors de baix cost per a la vigilància i alerta primerenca d'incendis forestals

Finançat pel Programa Interreg Sudoe, agrupa institucions i empreses d'Espanya, Portugal, França i del Principat d'Andorra, amb la col·laboració de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona. Treballaran en el desenvolupament de dispositius que mesurin els paràmetres meteorològics i ambientals rellevants per a l'avaluació del risc d'incendi per ajuntaments i comunitats locals en zones d'alt risc d'incendi.

Projectes |
24 nov. 2023

La investigadora de l'IMB-CNM Consuelo Guardiola lidera un nou projecte de la Fundació ”la Caixa” per al desenvolupament de sensors per a radioteràpia FLASH

César Fernández-Sánchez, investigador de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC), participa en un altre projecte enfocat al desenvolupament d'una eina per al diagnòstic massiu de la malària, liderat per la Vall d'Hebron Institut de Recerca. La Fundació ”la Caixa” impulsa la investigació en biomedicina i salut a Espanya i Portugal mitjançant una convocatòria dotada de 25,3 milions d'euros.

Projectes |
31 oct. 2023

Sweanty, el CSIC i ICREA signen un acord per portar al mercat els pegats autoalimentats que analitzen la suor

La tecnologia d'aquests pegats intel·ligents que generen energia a través de la suor per analitzar aquest fluid, va ser desenvolupada a l'Institut de Microelectrònica de Barcelona del CSIC (IMB-CNM-CSIC). La tecnologia permet tenir informació sobre la composició de la suor, paràmetre que permet conèixer la tendència a la deshidratació dels esportistes i, per una altra banda, fer un cribratge a pacients amb fibrosi quística.

Projectes |
13 set. 2023

El CSIC fabrica microsensors per a monitorar els processos de fermentació i criança del vi

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) participa en un projecte per a millorar el monitoratge de fermentacions i criança de les explotacions vitivinícoles catalanes mitjançant sensors i xips. La sensorització dels cellers busca millorar els resultats econòmics de les explotacions i afrontar millor els efectes del canvi climàtic en les pròximes dècades.

Subscriu-te a Projectes |