Vés al contingut

Què hi trobaràs a l'IMB-CNM?

Compartim espai amb institucions d'alt nivell en un campus d'excel·lència científica.

L'IMB-CMN està ubicat al Campus de la UAB de Cerdanyola, envoltat de destacats centres tecnològics i d'investigació. Està a només un tren de Barcelona i acull una àmplia gamma d'instal·lacions científiques d'última generació. Som veïns de nombrosos centres del CSIC especialitzats en nanotecnologia, ciència de materials, ciències espacials; així com nombroses facultats de la UAB o centres de recerca independents, amb els quals mantenim una estreta col·laboració.

Estem envoltats de centres d'excel·lència científica adscrits al CSIC o altres institucions, com l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), l'Institut d'Altes Energies Físiques (IFAE), o l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC-IEEC), entre molts altres. Som veïns de l'ALBA Synchrotron, un complex d'acceleradors d'electrons per produir llum de sincrotró. Al llarg dels anys, el centre i els seus investigadors i investigadores han nodrit una col·laboració oberta amb aquestes institucions, amb les que hem compartit projectes i publicacions. Pots trobar més sobre les nostres col·laboracions en IMB-CNM en xifres.

Les activitats al campus (UAB) també habiliten activitats extraescolars per als estudiants de l'IMB-CNM, com en esports, cultura, idiomes, seminaris, etc., per promoure el creixement personal en habilitats i un ecosistema social en benefici de la comunitat.

Sala Blanca de Micro i Nanofabricació

La Sala Blanca de Micro i Nanofabricació (SB-CSIC) és una Infraestructura Científica i Ténica Singular (ICTS) dedicada al desenvolupament i aplicació de tecnologies innovadores en el camp de la microelectrònica juntament amb altres Micro i Nanotecnologies emergents. Les micro i nano tecnologies habilitadores són considerades per la Comissió Europea com a tecnologies disruptives de naturalesa horitzontal que són clau per a moltes aplicacions industrials i socials vitals per al manteniment de llocs de treball a Europa (la microelectónica i la nanotecnologia són part del concepte de Tecnologies habilitadores clau -KET-).

La Sala Blanca de l'institut està oberta a tot el seu equip d'investigació i a l'estudiantat.

Cerdanyola Ciutat del Coneixement bannerCerdanyola Ciutat del Coneixement

Som part de Cerdanyola Ciutat del Coneixement, interacció efectiva entre Universitat, Administració, Societat, Empresa i Context Mediambiental; un paradigma de ciutat que camina cap a l’economia del coneixement.

Façana de l'institut des de dalt