Vés al contingut

Visites guiades

L'institut obre les portes per mostrar l'activitat que fem a tota la ciutadania interessada. És un compromís institucional per contribuir a la cultura científica de la societat i fer una ciència més inclusiva, oberta i transparent. Fem visites per a públic general dues vegades a l'any i per a grups organitzats (escoles, instituts, universitats, etc.) cada dijous.

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona està ubicat al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​compta amb una Sala Blanca de 1.500 metres quadrats (la més gran del sud d'Europa), amb unes instal·lacions de serveis de més de 2.000 metres quadrats i amb el Museu de Microelectrònica Zenon Navarro. Al centre hi treballen unes 200 persones i també n'hi ha més de vint laboratoris que compten amb equips d'alta tecnologia. Les visites al centre s'adapten al públic, però contemplen el següent itinerari:

  • Presentació de l'IMB-CNM: en què consisteix la microelectrònica i quines són les aplicacions de la investigació que fem.
  • Museu de Microelectrònica Zenon Navarro: un espai habilitat amb equips retirats de la sala blanca on podeu veure l'evolució de la microelectrònica al llarg dels anys i conèixer més sobre el procés de fabricació d'un xip.
  • Passadís perimetral de Sala Blanca: passeig pel passadís que recorre l'exterior de la sala blanca i des del qual es pot veure com és per dins, com va vestida la gent i quins passos ha de seguir per poder-hi entrar. És una oportunitat per conèixer una Infraestructura Científica i Tècnica Singular (ICTS) reconeguda pel Ministeri de Ciència i Innovació, la qual cosa implica que l'activitat que s'hi realitza és única en el seu àmbit.

L'Oficina de Cultura Científica organitza les visites, on el personal investigador i tècnic del CSIC exerceix de guia amb ganes de mostrar en què consisteix la seva feina i l'activitat del centre. Tenim una trajectòria de més de 10 anys rebent visites.

Hi ha dues maneres de visitar l'institut:

Visites per a públic general: Jornades de Portes Obertes

Se n'organitzen dues al llarg de l'any, al maig i al novembre (aquesta última amb motiu de la Setmana de la Ciència). Són jornades que s'anuncien amb unes setmanes d'antelació i on, durant una setmana, us podeu inscriure per venir de matí o de tarda. Subscriu-te a la nostra Agenda per rebre informació sobre les properes Portes Obertes!

  • Durada de la visita: 30 minuts/1 hora.
  • Mida del grup: fins a un màxim de 10 persones, sense un mínim de persones necessàries.

Visites per a grups: Dijous obert

Acceptem visites de col·legis, instituts i universitats els dijous de cada mes, així com grups organitzats. Per gestionar-ne una, només has d'emplenar el formulari de visites i ens posarem en contacte per tancar-lo. Us recomanem que envieu la sol·licitud amb més d'un mes d'antelació.

  • Durada de la visita: 1 hora i mitja/2 hores.
  • Mida del grup: fins a un màxim de 25/30 persones.

Poseu-vos en contacte amb l'equip de Cultura Científica si teniu qualsevol dubte o si les dates no s'ajusten a les vostres necessitats.

Contacte

Com es fabriquen els xips que integren les plaques d'ordinadors, consoles i naus espacials? Vols visitar el centre de recerca líder en microelectrònica i la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació, una instal·lació única al sud d'Europa?

Hem fabricat xips que viatgen a l'espai exterior i que s'endinsen a l'interior de cèl·lules vives, vine a conèixer-nos!