Vés al contingut

Visites guiades

L'institut obre les portes per mostrar l'activitat que fa a tota la ciutadania interessada. És un compromís institucional per contribuir a la cultura científica de la societat i fer una ciència més inclusiva, oberta i transparent. Fem visites per a públic general en esdeveniments de divulgació i per a grups organitzats (escoles, instituts, universitats, etc.) cada dijous.

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona està ubicat al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​compta amb una Sala Blanca de 1.500 metres quadrats (una de les més grans del sud d'Europa), amb unes instal·lacions de serveis de més de 2.000 metres quadrats i amb l'Espai Museístic Zenon Navarro. Les visites al centre s'adapten al públic, el personal del centre fa de guia i contemplen el següent itinerari:

  • Presentació de l'IMB-CNM: en què consisteix la microelectrònica i quines són les aplicacions de la investigació que fem.
  • Àrea d'Exhibició Zenon Navarro: un espai habilitat amb equips retirats de la sala blanca on podeu veure l'evolució de la microelectrònica al llarg dels anys i conèixer més sobre el procés de fabricació d'un xip.
  • Passadís perimetral de la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació: passeig pel passadís que recorre l'exterior de la sala blanca i des del qual es pot veure com és per dins i com va vestida la gent. És una oportunitat per conèixer una Infraestructura Científica i Tècnica Singular (ICTS) reconeguda pel Ministeri de Ciència i Innovació, la qual cosa implica que l'activitat que s'hi realitza és única en el seu àmbit.

Per motius de seguretat, quan el grup compta amb més de quinze persones, es divideix en dues durant la segona part (recorregut per la Sala Blanca i l'Àrea d'Exhibició).

Hi ha dues maneres de visitar l'institut:

Visites per a públic general: Jornades de Portes Obertes

Se n'organitzen al llarg de l'any, normalment amb motiu de la Setmana de la Ciència. Són jornades que s'anuncien amb unes setmanes d'antelació i us hi podeu inscriure per venir. Subscriu-te a la nostra Agenda per rebre informació sobre les properes Portes Obertes!

  • Durada de la visita: 1 hora.
  • Mida del grup: fins a un màxim de 14 persones, sense un mínim de persones necessàries.

Visites per a grups: Dijous obert

Acceptem visites de col·legis, instituts i universitats els dijous de cada mes, així com grups organitzats. Per gestionar-ne una, només has d'emplenar el formulari de visites i ens posarem en contacte per tancar-lo. Us recomanem que envieu la sol·licitud amb més d'un mes d'antelació. La visita no serà oficial fins que no rebeu una confirmació de la data.

  • Durada de la visita: 2 hores.
  • Mida del grup: fins a un màxim de 25 persones.

Com es fabriquen els xips que integren les plaques d'ordinadors, consoles i naus espacials? Vols visitar el centre de recerca líder en microelectrònica i la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació, una instal·lació única al sud d'Europa?

Hem fabricat xips que viatgen a l'espai exterior i que s'endinsen a l'interior de cèl·lules vives, vine a conèixer-nos!

Poseu-vos en contacte amb l'equip de Cultura Científica si teniu qualsevol dubte o si les dates no s'ajusten a les vostres necessitats.

Contacte

+34 93 594 7700

Subscriu-te a la nostra Agenda de Cultura Científica