Vés al contingut
02 abr. 2024

Qilimanjaro, empresa usuària de la Sala Blanca de l'IMB-CNM, guanya el Premi a Millor Start-up Digital del Món en els 4YFN Awards del Mobile World Congress

Qilimanjaro Quantum Tech és una empresa de base tecnològica orientada a la computació quàntica amb un acord per a desenvolupar tecnologies a l'interior de la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona - Centre Nacional de Microelectrònica del Consell Superior d'Investigacions Científiques.

Planificación e Inspección MNC de la Sala Blanca con personal técnico trabajando

Share

Una empresa que se serveix de l'accés obert que brinda la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) a la comunitat científica i industrial, Qilimanjaro Quantum Tech, ha estat guardonada amb el premi 4YFN a la Millor Start-up Digital del Món en el Mobile World Congress (MWC2024) celebrat a Barcelona el darrer mes de març.

Qilimanjaro és una empresa de base tecnològica de la Universitat de Barcelona (UB), el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) i l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE) fundada en 2019. Es dedica a desenvolupar i comercialitzar aplicacions de computació quàntica usant la tecnologia de circuits superconductors quàntics per a casos d'ús específics i amb l'objectiu d'aconseguir importants avantatges primerencs en el mercat. Desenvolupa un programari capaç de realitzar càlculs a una velocitat molt superior a la dels ordinadors actuals.

L'empresa desenvolupa part de la seva fabricació de dispositius quàntics a la Sala Blanca de l'IMB-CNM, gràcies a un acord d'autoservei per a l'accés lliure a les seves capacitats entre Qilimanjaro i D+T Microelectrònica, Agrupació d'Interès Econòmic participada majoritàriament pel CSIC.

Una ICTS d'accés obert

La Sala Blanca de Micro i Nanofabricació, acreditada amb l'ISO 9001, forma part de la Infraestructura Científica i Tècnica Singular (ICTS) MICRONANOFABS, reconeguda així pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, i ofereix accés obert i competitiu als seus espais i equips a empreses i centres de recerca de l'entorn local i internacional. La Sala Blanca, equipada amb tecnologia avançada, proporciona l'entorn controlat necessari per a la fabricació en la micro i nanoescala. Compta amb personal tècnic propi que pot col·laborar en la recerca i desenvolupament de les propostes rebudes, encara que personal extern degudament acreditat i format pot accedir a la instal·lació en règim d'autoservei.

L'IMB-CNM es congratula que Qilimanjaro Quantum Tech hagi fet ús d'aquesta infraestructura nacional de recerca amb vocació internacional.

Equipo de la empresa Qilimanjaro Quantum Tech celebrando el premio a la Mejor Start-Up en el Mobile World Congress con un gran cheque