Vés al contingut
11 nov. 2022

L’IMB-CNM organitza jornades de Portes Obertes i més activitats de divulgació per a la Setmana de la Ciència 2022

Un altre any més, l’IMB-CNM organitza del 14 al 18 de novembre jornades de Portes Obertes amb motiu de la Setmana de la Ciència, a més d’una conferència i un taller per a públic adolescent.

Portes Obertes Setmana de la Ciència 2022

Share

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona organitza tres activitats de divulgació científica per la Setmana de la Ciència. Es tracta de les Portes Obertes de l’institut, on personal investigador i tècnic exerceix de guia de les instal·lacions, i d’una xerrada i un taller en el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, a Terrassa, marcant la primera vegada que el centre acudeix a la ciutat del Vallès Occidental.

L’agenda completa és la següent:

Jornades de Portes Obertes

  • Dilluns 14/11 a divendres 18/11, torns de matí i tarda, Institut de Microelectrònica de Barcelona, IMB-CNM, CSIC (Cerdanyola del Vallès).
  • Reserves.

L’institut ofereix visites guiades amb personal investigador i tècnic del CSIC, encarregat d’ensenyar el Museu de Microelectrònica i la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació. Hi participen Cecilia Jiménez, Joan Marc Rafí, Llibertat Abad i Joan Bausells.

Xips, xips, xips… aquests minúsculs desconeguts

  • Dijous 17/11, 18:30, MNACTEC (Terrassa).

Xerrada de Luis Fonseca, director de l’IMB-CNM, sobre com es fabrica un xip i per què són cada vegada més importants en el nostre estil de vida.

Taller Viatja al fascinant món del transistor!

  • Diumenge 20/11, 11:00 i 12:00, MNACTEC (Terrassa).

Taller per a públic adolescent sobre microelectrònica i transistors. Amb la participació de Llibertat Abad, Joan Marc Rafí, Mercedes Saludes y David Sánchez. Organitzat en el marc del projecte Un microxip molt gran, amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació.

La 27ª edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya

L'IMB-CNM participa en la Setmana de la Ciència des de fa anys, igual que molts centres del CSIC. La iniciativa va néixer a Catalunya, coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), i enguany compleix la seva vint-i-setena edició.

Els actes tenen lloc la setmana de l'11 al 20 de novembre. S'organitzen activitats de divulgació de diferents formats en localitats repartides per tot el territori i per a tots els públics: jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers, xerrades…

L’esdeveniment té com a objectiu acostar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre les persones més joves. En concret, per a aquesta edició es proposa como a fil conductor la innovació i el coneixement local com a motor de creixement, posant en valor els actius en innovació i ciència que existeixen.