Vés al contingut
19 gen. 2023

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat es reuneix amb l’equip de l’IMB-CNM per parlar del PERTE Xip

Roger Torrent, conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, ha visitat avui l’Institut de Microelectrònica de Barcelona i la seva Sala Blanca, per a mantenir una reunió amb l'equip de Direcció i parlar de l’ecosistema català de semiconductors i de les possibilitats del PERTE Xip al territori.

Roger Torrent i Lluís Fonseca a la Sala Blanca

Share

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya Roger Torrent ha visitat aquest matí les instal·lacions de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC), seu del Centre Nacional de Microelectrònica, del CSIC, al Campus de la UAB. S'ha reunit amb l'equip directiu del centre i ha entrat a la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació, una instal·lació única a Catalunya on es poden manufacturar xips. A la trobada, s’ha destacat el caràcter estratègic d’aquest espai i de l’IMB-CNM al PERTE Xip (Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica de Microelectrònica i Semiconductors).

L’IMB-CNM és el centre més gran a nivell estatal dins la seva àrea i un dels que més ingressos ha rebut al camp de la microelectrònica en els projectes europeus Horitzó 2020.

El conseller Torrent, acompanyat pel seu cap de gabinet, Jordi Martínez, ha estat rebut per l'equip directiu de l’IMB-CNM, encapçalat pel director Lluís Fonseca, la Vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria de la Universitat Autònoma de Barcelona, Rosa M. Sebastián, i el Delegat institucional del CSIC a Catalunya, Lluís Calvo. Primer, han mantingut una reunió inicial per a parlar de les darreres novetats en microelectrònica, les múltiples possibilitats que ofereix la Sala Blanca i el paper de l’IMB-CNM al nou ecosistema de disseny i fabricació europeu.

Després, el conseller ha recorregut la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació, reconeguda com a Infraestructura Científica i Tècnica Singular (ICTS, segell del Ministeri de Ciència i Innovació). El conseller Torrent ha pogut conèixer en primera persona com funciona aquesta instal·lació, una de les més grans del sud d’Europa, amb 1.500 metres quadrats dedicats a la investigació i el desenvolupament en micro i nanofabricació de semiconductors. La sala està considerada un actiu estratègic al PERTE Xip, ja que compta amb personal especialitzat i una trajectòria de més de 30 anys.

Els fons del PERTE representen un impacte transformador per a la indústria tecnològica i contribuiran a l’autonomia de Catalunya i de la Unió Europea en matèria de micro i nanoelectrònica i, en definitiva, en sobirania tecnològica. Tot en un context d’escassetat de semiconductors i crisi de subministrament, el qual ha demostrat la rellevància dels xips en tots els aspectes de la vida quotidiana.

Galeria d'imatges

  • La Vicerectora Rosa M. Sebastián, el conseller Roger Torrent i el director de l'IMB-CNM Lluís Fonseca a l'IMB-CNM.
  • El conseller Roger Torrent vestint-se per entrar a la Sala Blanca.
  • Lluís Fonseca i conseller Roger Torrent a la Sala Blanca.
  • Lluís Calvo -delegat institucional del CSIC-, Rosa Sebastián, Roger Torrent i Lluís Fonseca a la Sala Blanca.
  • Lluís Fonseca i conseller Roger Torrent a la Sala Blanca.
  • El conseller Roger Torrent i l'equip de la visita a la Sala Blanca.
  • El conseller Roger Torrent i l'equip de la visita a la Sala Blanca.
  • El conseller Roger Torrent a l'ingrés de l'IMB-CNM.