Vés al contingut

Museu de Microelectrònica Zenon Navarro

El Museu de Microelectrònica i Nanoelectrònica Zenon Navarro exhibeix equips utilitzats per al disseny, fabricació i mesura de dispositius electrònics. Mostra en què consisteixen les tecnologies micro i nanoelectròniques, què són els xips de silici i com es fabriquen, mitjançant l'ús de pantalles estàtiques, material multimèdia i prototips de dispositius.

museum

El Museu està dedicat a Zenon Navarro Garriga (1947-2007), físic que va construir la primera Sala Blanca de l'institut a l'UAB abans de la inauguració definitiva de la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació de l'IMB-CNM el 1991. Va gestionar la construcció i instal·lació d'aquesta infraestructura pionera al sud d'Europa, la qual tenia una superfície inicial de 900 metres quadrats. Durant molts anys, Navarro va ser responsable del procés de fotolitografia.

L'espai museístic ensenya com es fabriquen els xips de silici i algunes de les seves aplicacions. Mostra equips de fabricació i descriu els processos que s'utilitzen per al disseny, fabricació i caracterització de circuits integrats i microsistemes. Inclou específicament els següents elements:

  • Fabricació de microelectrònica (deposició de pel·lícula fina, gravat) i equips de mesurament.
  • Vídeos interactius que descriuen els processos de fabricació en una sala blanca.
  • Vídeos sobre fabricació de xips i sobre la investigació realitzada a l'IMB-CNM.
  • Mostres de dispositius desenvolupats a l'IMB-CNM.
  • Cartells sobre disseny i fabricació de circuits integrats.

Accés Públic

El museu es pot visitar dintre de les visites guiades de l'institut, coordinades per la Oficina de Cultura Científica.